Fotografia produktowa: Sztuka prezentowania produktów
Żywność ekologiczna jest z reguły uważana za nadzwyczaj zdrową. Dzieje się tak albowiem artykuły ekologiczne są aktywowane przy zastosowaniu pewnych stricte określonych reguł. W głównej mierze nie mogą być sztucznie adiustowane. Oznacza to, że na przykład ekologiczne warzywa mogą wyglądać mniej atrakcyjnie aniżeli położone obok w sklepie te same towary z nieekologicznych upraw. Mamy prawo niemniej jednak mieć pewność, że do ich wytworzenia nie użyto środków chemicznych. Człowiek nie ingerował również w ich genotyp. Ekologiczne warzywa powstały w sposób naturalny. To sprawia, że nie zawierają żadnych ulepszaczy. Są przez to zdrowsze, jak Sklep Fungopol – Grzyby Marynowane, Suszone, Mrożone. To samo dotyczy innych artykułów spożywczych. Ekologiczne mięso będzie wywodziło się z takich upraw, w których zwierzęta mają zagwarantowane jak optymalne warunki życia. Nie są też sztucznie dokarmiane w celu podwyższenia ich wagi. Tak samo rzecz ma się na przykład z jajkami. Te wywodzące się z ekologicznych ferm kurzych na pewno będą bogatsze w różnorodnego rodzaju wartości odżywcze. W następstwie tego należałoby jeść żywność ekologiczną.
1. FAQ
2. Przeglądaj
3. Produkty
5. Kontakt